Blogit09.08.2023

KirkkoRekry toi nopeutta ja helppoutta Savonlinnan seurakunnan rekrytointeihin

Savonlinnan seurakunnassa rekrytoinnit hoidetaan nykyään KirkkoRekry-rekrytointijärjestelmän avulla. Rekrytointijärjestelmän käyttöönotto sujui vaivattomasti, kun päätös sen hankkimisesta tehtiin helmikuussa 2023. Heli Muhonen, Savonlinnan seurakunnan talousjohtaja, muistelee ilolla nopeaa etenemistä: "Tiistai-iltana teimme hankintapäätöksen, ja jo torstaina pidimme ensimmäisen pääkäyttäjäinfon. Seuraavana maanantaina järjestimme tarkemman koulutuksen, ja samalla viikolla avasimme ensimmäiset rekrytoinnit."

Heli on työskennellyt Savonlinnan seurakunnassa vuodesta 2013 lähtien, aluksi henkilöstöpäällikkönä ja vuodesta 2017 talousjohtajana. Vaikka hänen vastuualueisiinsa kuuluu nykyään enemmän talousasiat, hoitaa hän edelleen myös rekrytointeihin liittyviä asioita. "Vastuullani on huolehtia organisaatiomme rekrytoinneista ja työpaikkailmoituksista sekä seurata aktiivisesti rekrytointiprosessien etenemistä", Heli kertoo.

Hakijaviestintä ja rekrytointien hallinta sujuu helposti KirkkoRekryn avulla

Savonlinnan seurakunnassa KirkkoRekry-järjestelmä on saanut erittäin positiivisen vastaanoton. Heli on ilahtunut siitä, kuinka helppoa järjestelmä on oppia ja sisäistää sen eri ominaisuuksia ja mahdollisuuksia. Organisaatiossa tehtiin jonkin verran tehtävien uudelleenjärjestelyjä, ja nykyään myös palvelusihteerin tehtäviin kuuluu rekrytointiin liittyvien asioiden hoitaminen. Heli opasti palvelusihteeriä järjestelmän käytössä, ja hän oppi sen erittäin nopeasti.

Heli korostaa myös järjestelmän reaaliaikaista päivittämismahdollisuutta, mikäli huomataan virheitä ilmoituksissa. Muutosten tekeminen on vaivatonta, ja hetken kuluttua päivitykset näkyvät työpaikkailmoituksissa ja muissa rekrytoinnin tiedoissa. Lisäksi Heli mainitsee iloiten, että rekrytointia julkaistaessa voidaan samalla julkaista se myös Oikotien ja TE-palveluiden sivustoilla. Tämä vähentää tarvetta tehdä useita erillisiä julkaisuja, kun yksi julkaisu riittää.

Heli on innoissaan myös siitä, miten helppoa hakijoille on nykyään viestiä rekrytointiprosessin etenemisestä. ”Ensimmäinen kiitosviesti lähtee hakijoille, kun he ovat jättäneet hakemuksen ja hakuajan päätyttyä viestimme heille ketä kutsumme haastatteluun ja kenen kohdalla rekrytointiprosessi ei valitettavasti jatku pidemmälle. Se on helppoa ja vaivatonta. Ei tarvitse selailla papereita ja etsiä hakijoiden tietoja ja osoitteita, vaan aina kun tulee joku asia mieleen sen voi tarkistaa KirkkoRekrystä”, Heli kertoo.

Onnistuneet rekrytointiprosessit

Savonlinnan seurakunta rekrytoi keväällä hautausmaankausityöntekijöitä, ja hakijoita tuli lopulta yli 100. Lisäksi seurakunta on kevään aikana rekrytoinut erilaisia hallinnon ja toimistotyön työntekijöitä, ja jokaiseen rekrytointiin on riittänyt kymmeniä hakijoita. Heli iloitsee erityisesti siitä, että myös määräaikaisiin tehtäviin saatiin erittäin hyvin hakijoita.

Heli on työskennellyt vastaavanlaisissa tehtävissä seurakunnissa noin 30 vuoden ajan, ja hänellä on kertynyt kokemusta erilaisista järjestelmistä. Hän toteaa, että KirkkoRekry on erittäin näppärä ratkaisu. "Vaikka työurani alkaa olla loppusuoralla, oli mukavaa, että tällainen ihana uudistus ehti vielä mukaan omalle työuralle. Olen todella kiitollinen ja onnellinen tästä hankinnasta. KirkkoRekry helpottaa seurakunnan rekrytointityötä valtavasti", Heli summaa tyytyväisenä.

Haluatko kuulla lisää KirkkoRekrystä? Laita meille viestiä ja me kerromme mielellämme lisää!

OTA YHTEYTTÄ